Rundskriv 40 til de regionsansvarlige, Oslo, 28. mai 2002
av Volkmar Timmermann


Årets fagkurs i Elverum 29. august - 1. september:

Endelig er det altså klart at årets fagkurs kan gjennomføres som planlagt! Gry Rørhus har jobbet intenst med å skaffe midler fra lokale miljøvernmyndigheter, og har fått bevilget penger fra Åmot og Trysil kommune. I og med at kurset skal ha base i Elverum, burde det jo være en selvfølge at denne kommunen også gir oss et tilskudd, men så enkelt er det dessverre ikke. Gry prøver å overtale dem. I tillegg til disse kommunale midlene har vi fått innvilget støtte fra Norsk Soppforening og Nyttevekstforeningen. Vi har dessverre ennå ikke dekning for hele kurset, slik at deltakerne i verste fall må regne med en liten egenandel (maks. 500,-). Dette innebærer også at vi neppe får råd til å kunne utbetale reisetilskudd for de med lengst reisevei, dvs. at alle reiseutgifter må dekkes av deltakerne selv, slik som det også tidligere har vært praksis. Men vi har fortsatt flere ubesvarte søknader ute, så det er lov å håpe...

Kurset starter som vanlig torsdag kveld (29.8.) og avsluttes søndag formiddag. Vi skal bo meget herskapelig på Vesterhaug gård i Elverum. Det er en gammel herregård, som nå er blitt til gjestegård. Vi har tilbud om 5 enkeltrom og 8 dobbeltrom. Dobbeltrom betyr at det er tildels store soverom, med en seng på hver vegg. Vi får pakka for 500,- per døgn - det inkluderer frokost, matpakke, middag, kveldsmat. Så må vi selv betale drikke - mineralvann, øl, vin. Enkeltromstillegget må dekkes av deltakerne selv (kr. 100,- til 150,- per natt). Vi bor "hjemme hos" familien på gården - så det blir helt annerledes enn de tidligere innkvarteringene vi har hatt. Siden det er begrenset med enkeltrom på gården, håper jeg de fleste kan finne noen å dele rom med.

Påmelding: Ring eller send en mail til meg innen 15. juni hvis du vil være med på fagkurset. Angi hvem du vil dele rom med eller om du vil ha enkeltrom og om du kommer med bil eller trenger skyss fra togstasjonen.

Nye regionsansvarlige:

Hermod Karlsen fra Fredrikstad Soppforening har overtatt vervet som regionsansvarlig for Fredrikstad og omegn etter Roy Kristiansen. Det har i det siste vært flere utskiftinger av regionsansvarlige andre steder, jeg er dessverre ikke helt sikker på om jeg har presentert alle de nye medarbeiderne. En oppdatert liste ligger på nettet, se Regionsansvarlige.

7. Internasjonale Mykologiske Kongressen (IMC 7):

Som dere sikkert har lest i siste Blekksoppen er det mulig for Soppforeningens medlemmer å delta på IMC 7's vitenskapelige programm til en sterkt redusert registreringsavgift på kun kr. 500,-. Dette kan anbefales alle som har tid og anledning til å delta, det er mange spennende poster på programmet! Påmeldingsfristen er satt til 1. juni, og påmeldingen gjøres gjennom Norsk Soppforening. Det fins nå også en norskspråklig nettside om den populærvitenskapelige delen av programmet (http://www.nhm2.uio.no/botanisk/sopp/imc7/).

Nytt på nettet:

I forbindelse med IMC 7 har vi gleden av å kunne presentere de to offisielle kongresstegnerne Hedvig Wright Østern og Hermod Karlsen med en egen nettutstilling, hvor et representativt utvalg av kunstnernes soppakvareller presenteres, se soppherbariets hjemmeside under "Nettutstillinger".

Museene på Tøyen har fått en ny web-server som ble satt i drift for noen uker siden. Et søk i databasen går nå meget fort - til og med når man sitter hjemme med et treigt modem! I forbindelse med omleggingen til den nye serveren oppsto det endel tekniske problemer, bl.a. ble krysslistene satt ut av drift. Disse vil forhåpentligvis være tilgjengelige igjen i løpet av uka, seinest neste uke.

 

Med vennlig hilsen

Volkmar Timmermann